Πολιτική
Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 14:26

Ο Νικόλαος Κατσαρός νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και η εντατική δραστηριοποίηση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες του νέου προέδρου του δ.σ. του ΕΦΕΤ, Νικόλαου Κατσαρού. Σε ομιλία του στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, ο προταθείς από τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, για τη θέση του προέδρου του ΕΦΕΤ, τόνισε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει ήδη λάβει υπουργική απόφαση για τις υπερωρίες των υπαλλήλων του ΕΦΕΤ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς τα σχετικά ποσά δεν είχαν περιληφθεί στον Προϋπολογισμό.

Ο κ. Κατσαρός -διευθυντής ερευνών στον «Δημόκριτο» και επί μακρόν στέλεχος του καταναλωτικού κινήματος- είπε ότι ως πρόεδρος του ΕΦΕΤ στοχεύει στην προστασία της υγείας και των οικονομικών των καταναλωτών σε σχέση με τα τρόφιμα, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανιών τροφίμων και των ελληνικών προϊόντων, τη συστηματική, ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση των καταναλωτών για τα τρόφιμα, και την αειφορία σε όλες τις δομές και τη διαδικασία της τροφικής αλυσίδας.

Τέλος, ο κ. Κατσαρός αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού του ΕΦΕΤ και στην περαιτέρω στελέχωσή του, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το προσωπικό με αποκλειστικό κριτήριο την επιστημονική επάρκεια του και την προθυμία του για εργασία.

Υπέρ της τοποθέτησης του κ. Κατσαρού στη θέση του προέδρου του ΕΦΕΤ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ «λευκό» ψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Πηγή ΑΠΕ