Αθλητικά
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 13:42

Τιμωρία και από FIFA για τον Ταβέκιο

Εις διπλούν ήρθε η τιμωρία για τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC ), Κάρλο Ταβέκιο, αφού μετά την UEFA ήταν η σειρά της FIFA να επιβάλει εξάμηνο αποκλεισμό από κάθε όργανό της στον νεοεκλεγέντα παράγοντα.

 

Εις διπλούν ήρθε η τιμωρία για τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC ), Κάρλο Ταβέκιο, αφού μετά την UEFA ήταν η σειρά της FIFA να επιβάλει εξάμηνο αποκλεισμό από κάθε όργανό της στον νεοεκλεγέντα παράγοντα.

Ο 71χρονος Ταβέκιο «πλήρωσε» τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, με την UEFA μάλιστα να έχει προχωρήσει και σε πειθαρχική έρευνα και να του έχει επιβάλει εξάμηνο αποκλεισμό εισόδου από κάθε γήπεδο.

Ο πρόεδρος της FIGC, ο οποίος είχε εκλεγεί στα μέσα Αυγούστου στην προεδρία της FIGC διαδεχθείς τον Τζανκάρλο Αμπέτε ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας της αποτυχίας της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του είχε αναφερθεί σε έναν φανταστικό ποδοσφαιριστή, τον «Όπτι Πομπά», λέγοντας ότι «στο παρελθόν έτρωγε μπανάνες και στη συνέχεια έγινε ξαφνικά παίκτης της Λάτσιο».