Αθλητικά
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 13:25

Σπανούλης: Είμαι στον Ολυμπιακό για να κερδίσω τίτλους

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης, με την ευκαιρία της ανάδειξής του ως ο πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης για το μήνα Οκτώβριο.

 

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης, με την ευκαιρία της ανάδειξής του ως ο πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης για το μήνα Οκτώβριο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού εμφανίστηκε βέβαιος ότι η φετινή ομάδα των «ερυθρόλευκων» είναι καλύτερη από την περυσινή και πως διαθέτει την ποιότητα και την κλάση για να διεκδικήσει στόχους, παρά τις αλλαγές που σημειώθηκαν σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας.

«Τα ατομικά βραβεία μού δίνουν περισσότερο κίνητρο για να γίνω καλύτερος παίκτες και άνθρωπος. Ακόμη, το πιο σημαντικό για μένα είναι να κερδίζει η ομάδα τίτλους και να βοηθώ την ομάδα. Γι΄ αυτό είμαι εδώ, για να κερδίσω τίτλους με τον Ολυμπιακό» σχολίασε για τη διάκρισή του ο διεθνής γκαρντ.

Ο Σπανούλης ρωτήθηκε για το πώς προσαρμόζεται ένας αθλητής σε τρεις διαφορετικούς προπονητές μέσα σε ένα μήνα. «Είναι δύσκολο. Δεν έχω συνηθίσει σε αυτό, αλλά είμαι επαγγελματίας και πρέπει να είμαστε θετικοί και να βοηθάμε την ομάδα μας» απάντησε.

«Τώρα έχουμε νέο προπονητή. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος ξέρει καλά την ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια. Το πιο σημαντικό για μας είναι να εμπιστευόμαστε τους προπονητές μας και να ακολουθούμε τις συμβουλές τους για να πετύχουμε» πρόσθεσε.

Όσο για το ρόλο που ο ίδιος είχε στο διάστημα της αβεβαιότητας στον πάγκο; «Προσπάθησα να κρατήσω την ομάδα ενωμένη και να μην επηρεαστεί από όλα αυτά τα πράγματα» είπε. 

Ο Σπανούλης ρωτήθηκε για το κίνητρό του, μετά τους τρεις τίτλους που έχει ήδη κατακτήσει στην Ευρωλίγκα. «Δεν μπορείς να αγωνίζεσαι χωρίς κίνητρο. Το χρειάζεσαι για να βελτιώνεσαι. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα να κατακτάς την Ευρωλίγκα και να είσαι στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν συγκρίνεται, είναι απίστευτο. Κάθε φορά που την κατακτάς, νιώθεις περήφανος για τους συμπαίκτες σου, την ομάδα σου, το σύλλογο» τόνισε.