Πολιτική
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 16:10

Έβερτ: Oι υπεύθυνοι της κατάστασης της οικονομίας «αντί να απολογηθούν, ζητούν και τα ρέστα»

Έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή το δημοσίο έλλειμμα ασκεί με σημερινή δήλωση του ο Μιλτιάδης Εβερτ, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ελέγχου της Eurostat.

Όπως επισημαίνει ο κ. Έβερτ, η Τράπεζα της Ελλάδος από την αρχή του έτους υποστήριζε ότι το ταμειακό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 10 δισ. ευρώ, ενώ από το Φεβρουάριο του 2004 ήταν γνωστό ότι το 2003 το ΑΕΠ θα ανέλθει στα 154 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το έλλειμμα θα έφτανε, σε ταμειακή βάση, στο 6,5% του ΑΕΠ. Ήταν συνεπώς αδύνατο –σημειώνει ο κ. Έβερτ- να υποστηριχθεί ότι σε λογιστική βάση θα ήταν κάτω του 3% και ασφαλώς σε καμία περίπτωση στο 1,7% του ΑΕΠ, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Χάθηκε η αξιοπιστία και τώρα οι έλεγχοι από την Eurostat θα είναι συνεχείς και η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να μπει υπό επιτήρηση», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Εβερτ και προσθέτει: «Όσοι επισημαίναμε αυτή την πραγματικότητα, κατηγορηθήκαμε από τα γνωστά παπαγαλάκια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ως κινδυνολόγοι. Τώρα σχολιάζουν την πραγματικότητα προσποιούμενοι ότι δεν γνώριζαν τίποτα και βεβαίως οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης, αντί να απολογηθούν, ζητούν και τα ρέστα».