Κόσμος
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2004 12:35

Γουέστον: Παραποιήσεις στην παρουσίαση του σχεδίου Ανάν από τους υποστηρικτές του «όχι»

Την άποψη ότι υπήρξαν παραποιήσεις και ανακρίβειες στην παρουσίαση του σχεδίου Ανάν από τους υποστηρικτές του «όχι» στην ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστήριξε για ακόμη μια φορά, ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον, σε ομιλία του σε εκδήλωση που οργανώθηκε χθες στο Πανεπιστήμιο Τζων Χόπκινς στην Ουάσινγκτον, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τα δημοψηφίσματα.

Όπως είπε ο κ. Γουέστον, το θέμα θα εγερθεί από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Γουέστον πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την απόφαση των Ελληνοκυπρίων, ωστόσο θεωρούν ότι η απόρριψη του σχεδίου Ανάν απομακρύνει την πιθανότητα διευθέτησης του Κυπριακού στο άμεσο μέλλον, εκτός και εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά βρει τρόπο αποδοχής του σχεδίου.

Ο Τόμας Γουέστον είπε ακόμη πως δεν διακρίνει επιθυμία των Ηνωμένων Εθνών ή άλλων μερών για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, αν και όλοι –όπως επισήμανε- έχουν την επιθυμία να δουν την Κύπρο ενωμένη, κάτι που όμως δεν φαίνεται εφικτό.