Πολιτική
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 08:35

Επισκόπηση Τύπου

Επισκόπηση Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λοβέρδος για γέλια και για κλάματα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "όχι μόνο ξέχασε να πάει στη δοξολογία για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αλλά ψάχνει (μέσω ΕΔΕ) και σε ποιον... «θα τα ρίξει». Ο λόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος, όπως φαίνεται, θα μείνει στην Ιστορία ως ο μοναδικός υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων που δεν παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου".

ΕΘΝΟΣ: "Διασώζονται οι συντάξεις σε ΟΑΕΕ - ΕΤΕΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει "ενίσχυση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να διασφαλιστούν οι κύριες συντάξεις για 340.000 ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και οι επικουρικές συντάξεις ενός εκατομμυρίου μισθωτών του δημόσιου, του ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, θα λάβουν δύο από τα μεγαλύτερα σφαλιστικά ταμεία της χώρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τούρκοι Στρατηγοί: «Δίνουμε Κουρδιστάν παίρνουμε Θράκη»!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποκαλύπτουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας. Σε θανάσιμο κίνδυνο ο ελληνισμός από τον σχεδιαζόμενο και υπό πλήρη εξέλιξη νέο Αττίλα. Με αεροπλάνα, βαπόρια και... υποβρύχια τα «γεράκια» της Αγκυρας κλιμακώνουν την επιθετικότητά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πληρωμή ΕΝΦΙΑ σε πολλές δόσεις μέσω... ρύθμισης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "δυνατότητα εξόφλησης του φόρου ακινήτων για το 2014 μαζί με ληξιπρόθεσμα χρέη δίνει η νέα ρύθμιση προς την εφορία, καθώς περιλαμβάνει όσες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως την 1η Οκτωβρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πριβέ παρέλαση πίσω από τα κάγκελα!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρέλαση για λίγους χθες στη Θεσσαλονίκη, με τους επισήμους «προφυλαγμένους» με κάγκελα και χιλιάδες αστυνομικούς, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. «Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας;» αναρωτήθηκε ο Γ. Μπουτάρης. Τη δυσφορία τους εξέφρασαν ακόμη ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου".

ΕΣΤΙΑ: "Η επέτειος του ΟΧΙ μετά την Απελευθέρωση"

Η εφημερίδα τονίζει "η 74η επέτειος του ΟΧΙ ας αποτελέση έναυσμα για την διαφύλαξη και όχι την κατάλυση της εθνικής ενότητας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αντίο ρευστότητα!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άγνωστες πτυχές της συμπαιγνίας κυβέρνησης και τραπεζιτών φέρνουν στο φως τα ευρωπαϊκά stress tests, καθώς αποκαλύπτεται ότι οι τράπεζες κρύβουν το πραγματικό μέγεθος των «κόκκινων» δανείων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ποιοί θα πληρώσουν μισό ή καθόλου ΕΝΦΙΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκπτώσεις ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για 1,4 εκατομμύρια φορολογουμένους έβγαλε η νέα εκκαθάριση που έτρεξε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για φορολογουμένους με χαμηλά εισοδήματα, τριτέκνους, πολυτέκνους, άτομα με αναπηρία ή ιδιοκτήτες με ξενοίκιαστα ακίνητα οι οποίοι μοιράζονται έκπτωση φόρου 100 εκατ. ευρώ".

Kontranews: "Βόμβες του Γ. Κουρή από το FOCUS"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταιγιστικός, αποκαλυπτικός και καυστικός, αλλά και με τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις, εμφανίστηκε ο Γιώργος Κουρής σε μια συνέντευξη φωτιά στο FOCUS, το μεγαλύτερο γερμανικό περιοδικό".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Καυτό» τρίμηνο με στόχο την είσπραξη 15 δισ. ευρώ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εξήντα τρεις ημέρες «φωτιά» για τους φορολογούμενους αλλά και για τις εισπράξεις των εφοριών ξεκινούν από σήμερα, καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές και για να μην υπάρξουν «επικίνδυνες» αποκλίσεις, που μπορεί να «τινάξουν» στον αέρα τη δημοσιονομική προσαρμογή και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα πρέπει στα δημόσια ταμεία να εισρεύσουν συνολικά περί τα 15 δισ. ευρώ".

Πηγή: ΑΜΠΕ