Αθλητικά
Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 20:15

Η FIFA στηρίζει απόλυτα το Μουντιάλ της Ρωσίας

Η πολιτική δεν πρέπει να επηρεάζει τον αθλητισμό ήταν η απάντηση του Γιόζεφ Μπλάτερ σε όσους υποστηρίζουν ότι η FIFA θα όφειλε να αφαιρέσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 από τη Ρωσία, λόγω της εμπλοκής της στις συρράξεις που μαίνονται στη γειτονική Ουκρανία.

 

Η πολιτική δεν πρέπει να επηρεάζει τον αθλητισμό ήταν η απάντηση του Γιόζεφ Μπλάτερ σε όσους υποστηρίζουν ότι η FIFA θα όφειλε να αφαιρέσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 από τη Ρωσία, λόγω της εμπλοκής της στις συρράξεις που μαίνονται στη γειτονική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα για την παρουσίαση του επίσημου εμβλήματος του Μουντιάλ 2018, ξεκαθάρισε πάντως ότι αν η Ουκρανία προκριθεί στην τελική φάση, δεν πρόκειται να διασταυρωθεί με την οικοδέσποινα χώρα.

«Το μποϊκοτάζ δεν πετυχαίνει ποτέ και δεν έχει θετικό αντίκτυπο. Η FIFA στηρίζει απόλυτα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Εμπιστευόμαστε τη χώρα και την κυβέρνηση. Το ποδόσφαιρο μπορεί όχι μόνο να ενώσει τη Ρωσία, αλλά και να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι είναι ισχυρότερο από οποιοδήποτε κίνημα διαμαρτυρίας» υπογράμμισε ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Μπλάτερ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την πορεία των προετοιμασιών, τονίζοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται πολύ πιο μπροστά σε σχέση με τη Βραζιλία στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ο «μικρός τελικός» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Αν δεν υπήρχε ο αγώνας για την τρίτη θέση ο επικεφαλής της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δεν θα έπαιρνε ποτέ το χάλκινο μετάλλιο» είπε χαρακτηριστικά ο Μπλάτερ, εννοώντας την τρίτη θέση της Γαλλίας το 1986).

Ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, από την πλευρά του, αποκάλυψε ότι στις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο στις αρχές του 2015 θα έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Μουντιάλ 2018, με τον αρχικό προγραμματισμό να θέλει την έναρξή του στις 8 Ιουνίου 2018 και το πέρας στις 8 Ιουλίου.