Αθλητικά
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 23:06

Μπάσκετ: Ανακοίνωσε τον Προύιτ ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού «κόμπο γκαρντ» Γκέιμπ Προύιτ, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στο Ρέθυμνο και επιστρέφει στην Ελλάδα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. 

 

Ο Πανιώνιος ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού «κόμπο γκαρντ» Γκέιμπ Προύιτ, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στο Ρέθυμνο και επιστρέφει στην Ελλάδα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο Προύιτ αναμένεται αύριο στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να λάβει χρόνο συμμετοχής στον φιλικό αγώνα με το Παγκράτι την Τετάρτη.

Στην ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρεται ότι ο 28χρονος παίκτης «... απόφοιτος του USC (είχε 13.8π., με 40% στα τρίποντα, 3.1 ριμπ., 3.5 ασίστ και 2 κλεψ. ανά αγώνα), επιλέχθηκε το 2007 στο ΝΒΑ draft από τους Μπόστον Σέλτικς, στο Νο32. Τη σεζόν 2007-08 ήταν ο τέταρτος poing guard της ομάδας, πίσω από τους Ραζόν Ρόντο, Έντι Χάουζ και Σαμ Κασέλ για να αναδειχθεί πρωταθλητής του ΝΒΑ».

Στην Ευρώπη ο Προύιτ ήρθε «το 2010 οπότε υπέγραψε στην Ιρόνι Ασκελόν, του Ισραήλ, αλλά η συμφωνία διεκόπη στα μέσα της σεζόν. Επέστρεψε στην αναπτυξιακή λίγκα, τη σεζόν 2011-12 (Sioux Falls Skyforce), ενώ για δυο παιχνίδια φόρεσε τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ, τον Δεκέμβριο του 2011. Τον Φεβρουάριο του 2013 πήγε ως αντάλλαγμα στους Maine Red Claws, απ’ όπου έφυγε στις 3/4 για να υπογράψει στο Ρέθυμνο».