Πολιτική
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 18:29

Αντιπαράθεση προκάλεσε τροπολογία για αποσπάσεις υπαλλήλων στα βουλευτικά γραφεία

Αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευκολύνονται οι αποσπάσεις υπαλλήλων στα βουλευτικά γραφεία. 

Αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευκολύνονται οι αποσπάσεις υπαλλήλων στα βουλευτικά γραφεία.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Γεωργαντά και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε την τροπολογία ως ρουσφετολογική και φωτογραφική.

Απαντώντας ο Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε οι ανάγκες των κομμάτων και των βουλευτών να καλύπτονται αποκλειστικά με μετακλητούς υπαλλήλους, ώστε να τελειώσει η υπόθεση με τους αποσπασμένους.

Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας αντέτεινε ότι το πνεύμα της τροπολογίας που έκανε δεκτή η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεσή της, είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση με αυτή που περιέγραψε ο υπουργός, καθώς συνεχίζει το καθεστώς των αποσπασμένων.

Επισημαίνεται ότι σήμερα στη Βουλή υπηρετούν περίπου 40 αποσπασμένοι. Στη Βουλή και στα βουλευτικά γραφεία συνολικά υπηρετούν 587 μόνιμοι υπάλληλοι, ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί, 131 μετακλητοί και 572 επιστημονικοί συνεργάτες.

Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία δίνει την δυνατότητα να αποσπώνται υπάλληλοι στα βουλευτικά γραφεία μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας (αντί για 10 που ισχύει σήμερα) σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή.

Οι υπάλληλοι θα αποσπώνται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη συνέχεια θα διατίθενται στα γραφεία βουλευτών παραμεθόριων ή προβληματικών περιοχών.

Newsroom naftemporiki.gr