Πολιτική
Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Nεφώσεις, που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίες. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά. Μετά το μεσημέρια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε μέτριους μέχρι ισχυρούς. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και μετά το μεσημέρι ισυχροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα βροχής αργότερα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς.

Για αύριο Tρίτη, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται σποραδικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίες κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη θυελλώδεις. Πάντως, στα δυτικά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.