Κόσμος
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 13:55

Ουκρανία: Δεν θα αφήσουμε τη Ρωσία να αποσταθεροποιήσει τις εκλογές της Κυριακής

Για προσπάθειες της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την εκλογική διαδικασία την Κυριακή, οπότε και διεξάγονται στη χώρα γενικές βουλευτικές εκλογές, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Για προσπάθειες της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την εκλογική διαδικασία την Κυριακή, οπότε και διεξάγονται στη χώρα γενικές βουλευτικές εκλογές, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένιι Γιατσένιουκ την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει διατάξει τη λήψη έκτακτων μέτρων για να αποφευχθούν «τρομοκρατικές ενέργειες» ανήμερα της ψηφοφορίας.

Κύριες δυνάμεις οι οποίες θα λάβουν μέρος στις εκλογές, με βάση και τη δυναμική των δημοσκοπήσεων, είναι το Μπλοκ Ποροσένκο, το οποίο συγκροτούν δυνάμεις που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, η Πανουκρανική Ένωση «Πατρίδα» της Γιούλια Τιμοσένκο, το Λαϊκό Μέτωπο υπό τον πρωθυπουργό Αρσένιι Γιατσένιουκ, το Ριζοσπαστικό Κόμμα υπό τον Όλεχ Λιάσκο, η Θέση των Πολιτών υπό τον Ανατόλι Χριτσένκο και το χριστιανικό κόμμα Σαμοπόμιτς υπό τον Αντρίι Σαντοβίι.

Ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά καταγράφουν το πρώην κυβερνών, φιλορωσικό Κόμμα των Περιφερειών, το επίσης φιλορωσικό ΚΚ Ουκρανίας και το ακροδεξιό, πρώην εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα Σβόμποντα, το οποίο έλαβε μέρος στην εξέγερση της πλατείας Μεϊντάν.