Πολιτική
Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 14:51

Σκληρή απάντηση Έβερτ στον Γιώργο Παπανδρέου

«Να είναι πιο προσεκτικός και να διαβάζει περισσότερο» συνέστησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Μιλτιάδης Εβερτ με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου που αφορούσαν την κυβέρνηση και την οικονομία.

Στη δήλωσή του ο κ. Εβερτ αναφέρει: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου απετόλμησε να δηλώσει σχετικά με το έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας κατά λέξη τα εξής: "Η κυβέρνηση με τις πράξεις και παραλείψεις της οδήγησε σήμερα την Ελλάδα στο καθεστώς της επιτηρούμενης χώρας απο τη διεθνή κοινότητα"».

«Συνιστώ στον κ. Παπανδρέου να είναι πιο προσεκτικός και να διαβάζει περισσότερο, συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Έβερτ και σημειώνει: «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γκαργκάνας -τον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε σε αυτή τη θέση- στην ετήσια έκθεσή του για το 2003, στη σελίδα 37, λεει κατά λέξη: "Συγκεκριμένα, το 2003 το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού (σε δημοσιονομική βάση) υπερέβη τις αρχικές προβλέψεις κατά 2,9 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ και διαμορφώθηκε σε 6,4% έναντι αρχικής πρόβλεψης για έλλειμμα ίσο με 3,5% του ΑΕΠ"».

«Η επιμέλεια στις δηλώσεις και ανακοινώσεις δεν βλάπτει. Στου κρεμασμένου την αυλή δεν μιλάνε για σχοινί», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Έβερτ.