Πολιτική
Τετάρτη, 05 Μαΐου 2004 07:10

Τρεις εκρήξεις στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας

Σοβαρό προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ηγεσία της Αστυνομίας το τριπλό βομβιστικό χτύπημα, που σημειώθηκε τα ξημερώματα, με στόχο το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και προφανή σκοπό να υπάρξουν θύματα.

Στις 4 παρά τέταρτο έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο αριθμός των εκρήξεων και χωρίς να αναφέρεται κάποια οργάνωση, που να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η πρώτη έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, σημειώθηκε 10 λεπτά αργότερα, στις 3:55' π.μ. σε σκοπιά που δεν χρησιμοποιείται πλέον, στο πίσω μέρος του τμήματος, επί της οδού Κρέμου. Οι αστυνομικοί είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως από το κτίριο. Ακολούθησαν άλλες δύο εκρήξεις στις 4 και στις 4:30' π.μ., στην είσοδο γκαράζ, όπου σταθμεύουν τα περιπολικά της Αστυνομίας.

Μετά την πρώτη έκρηξη οι πυροτεχνουργοί και οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν προχώρησαν αμέσως στην έρευνα του χώρου για λόγους ασφαλείας και γι αυτό δεν υπήρξαν θύματα. Προκλήθηκαν μόνο φθορές στα τζάμια του αστυνομικού τμήματος και των γύρω κτιρίων, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Λίγη ώρα αργότερα νέα αναστάτωση προκλήθηκε από μία ύποπτη βαλίτσα, η οποία εντοπίσθηκε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, επί της οδού Λασκαρίδου. Οι πυροτεχνουργοί προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη, αλλά όπως αποδείχθηκε τελικά, η βαλίτσα ήταν άδεια.

Η περιοχή γύρω από το αστυνομικό τμήμα παραμένει αποκλεισμένη και οι έρευνες για τα υπολείμματα των εκρηκτικών μηχανισμών, διεξάγονται με μεγάλη προσοχή.