Κόσμος
Πέμπτη, 06 Μαΐου 2004 12:51

Παπαδόπουλος: Κάποιοι θέλουν να τιμωρήσουν τους Ε/Κ για το «όχι» στο σχέδιο Ανάν

«Πολύ εχθρικές ενέργειες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, τις τοποθετήσεις αμερικανών αξιωματούχων, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις ΗΠΑ.

Κληθείς να σχολιάσει την προσφώνηση εκ μέρους του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ προς τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ως «πρωθυπουργό» και την αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, σε «ελληνοκυπριακή κυβέρνηση», ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Πιστεύω ότι εάν αυτά ήταν εσκεμμένα λάθη και όχι φραστικά λάθη, θα πρέπει να θεωρούνται πολύ εχθρικές ενέργειες και θα έλεγα επίσης ότι είναι αντιπαραγωγικές, εάν ο στόχος όλων είναι να επανενώσουμε την Κύπρο μέσω διαπραγματεύσεων και όχι να δημιουργήσουμε μια οριστική διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο πλευρών».

Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάποιες χώρες θέλουν να τιμωρήσουν τους Ελληνοκυπρίους που καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν, ενώ επανέλαβε την προσήλωσή του στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του κ. Μπάουτσερ ότι δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν περαιτέρω διαπραγματεύσεις, ο κ. Παπαδόπουλος παρατήρησε: «Δεν γνώριζα ότι ο κ. Μπάουτσερ ήταν υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις. Τουλάχιστον δημόσια δεν ήταν υπεύθυνος».