Αθλητικά
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 23:56

Ευρωλίγκα: Πρεμιέρα με σούπερ νίκη στη Βαλένθια για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή Ευρωλίγκα καθώς στην πρεμιέρα του Δ΄ ομίλου νίκησε στην Ισπανία τη Βαλένθια με 71-68, παρά τις πολύ σοβαρές ελλείψεις του (Πρίντεζης, Ντάρντεν, Παπαπέτρου) και με τον Μίλαν Τόμιτς να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή Ευρωλίγκα καθώς στην πρεμιέρα του Δ΄ ομίλου νίκησε στην Ισπανία τη Βαλένθια με 71-68, παρά τις πολύ σοβαρές ελλείψεις του (Πρίντεζης, Ντάρντεν, Παπαπέτρου) και με τον Μίλαν Τόμιτς να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας.

Όσο... μείον ήταν όμως σε παίκτες και κατ΄ επέκταση λύσεις, άλλο τόσο πλεόνασμα ψυχής είχε η ελληνική ομάδα, που ευτύχησε να έχει τον Βασίλη Σπανούλη σε μεγάλο βράδυ. Ο διεθνής γκαρντ ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα, ενώ με τους συνολικά 21 πόντους που σημείωσε βρίσκεται πια στην έκτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Ευρωλίγκας, ξεπερνώντας τον Τζέι Αρ Χόλντεν.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και προηγήθηκαν γρήγορα 6-1, αλλά όταν ο Ολυμπιακός βρήκε τα πατήματά του ισοφάρισε σε 6-6 και αργότερα σε 14-14, με τον Χάντερ να έχει εντυπωσιακή παρουσία στην επίθεση σε αυτό το διάστημα σκοράροντας 6 πόντους με δύο εντυπωσιακά καρφώματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι 1΄19΄΄πριν το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου (18-16) με καλάθι του Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό, για να λήξει η περίοδος 20-18 υπέρ του Ολυμπιακού με προσπάθεια του Σπανούλη, που ήταν πολύ καλός σε σκοράρισμα αλλά και δημιουργία.

Ο αγώνας πήγε πόντο-πόντο στη συνέχεια, με τους παίκτες του Τόμιτς να ξεφεύγουν με τέσσερις στο 17΄ (32-28) χάρις σε δύο συνεχή τρίποντα του αρχηγού τους και 38-33 με άλλα τόσα του Μάντζαρη, 40΄΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, για να μειώσει στο καλάθι (38-36) σχεδόν στην εκπνοή ο Σάτο, έξω από τα 6.75μ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο: 40-45 για τον Ολυμπιακό στο 24΄ με τον 16ο πόντο του Σπανούλη, με τον Έλληνα σταρ και τον Μάντζαρη να συνεχίζουν «καυτοί» από την περιφέρεια, ενώ λίγο αργότερα για πρώτη φορά η διαφορά πήγε στο +6 (43-49).

Οι κακές επιλογές στην επίθεση όμως, σε συνδυασμό με την οργάνωση που έπασχε αρκετές φορές, επέτρεψαν στη Βαλένθια να μείνει κοντά στο σκορ, καθώς με τρίποντο του Μπάικς έριξε τη διαφορά στο -2 (54-56) στο 30΄. 

Απόντος του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στο «4», που προσπαθούσε να το «υποβαθμίσει» με την παρουσία του Πέτγουεϊ αλλά παρά την προσπάθεια του Αμερικανού στην άμυνα η ομάδα του δεν έπαιρνε σκορ απ΄ αυτόν, ενώ στο τέλος άρχισε να χάνει τις μονομαχίες λόγω της (φυσιολογικής) κόπωσης.

Η πειραϊκή ομάδα πέτυχε το πρώτο καλάθι της στην τελευταία περίοδο 3΄40΄΄ μετά την έναρξή της, πλήρωσε δε την «αφλογιστία» της με το κυνηγά εκ νέου την ανατροπή στο σκορ ύστερα από πολύ ώρα (58-62). Με καλάθι και φάουλ του Σπανούλη η διαφορά έπεσε στον πόντο (62-61). Ενώ 2΄50΄΄ ο Ολυμπιακός πέρασε 64-62 με 1/2 βολές και κάρφωμα του Χάντερ.

Ο Λοτζέσκι έκανε το 66-62 1΄52΄΄ πριν το τέλος αλλά ο Λόντσαρ ισοφάρισε στα 1΄07΄΄. Ο Λοτζέσκι έγραψε το 68-62, ο Λόντσαρ ισοφάρισε με 2/2 βολές, ο Σλούκας είχε 1/2 βολές 6΄΄4 πριν τη λήξη αλλά πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ και αμέσως ύστερα φάουλ, για να κάνει με 2/2 το τελικό 71-68.