Πολιτική
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2004 14:49

Έβερτ: Το φθινόπωρο πρέπει να συζητηθεί το έγκλημα του Χρηματιστηρίου

Για θέματα της Οικονομίας, ενόψει και της συζήτησης που θα γίνει την Τετάρτη στη Βουλή και για τις ευρωεκλογές, συζήτησαν σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ και ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Μετά το τέλος της συνάντησης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΝΔ θα ζητήσει εξεταστική, προανακριτική εξέταση για το θέμα του Χρηματιστηρίου, ο κ. Έβερτ είπε: «Όχι τώρα. Αλλά, πιστεύω ότι το έγκλημα του Χρηματιστηρίου θα πρέπει το φθινόπωρο, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να συζητηθεί. Τώρα και να το ανοίξουμε το θέμα αυτό, λόγω των θερινών διακοπών, δεν προλαβαίνουμε να προχωρήσουμε. Αλλά πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν τα χρήματά τους στο Χρηματιστήριο πρέπει να ξέρουν τί συνέβη. Θα τους αγνοήσουμε;».

«Το θέμα του Χρηματιστηρίου δεν το θέσαμε εμείς για πολιτικούς ή προεκλογικούς λόγους» –επισήμανε ο κ. Έβερτ. «Το θέσαμε για λόγους ουσίας, για τους ανθρώπους που έχασαν τα χρήματά τους στο Χρηματιστήριο, για τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο, αλλά και το σύνολο της Οικονομίας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν θα αναλάβει κάποιο συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση, ο κ. Έβερτ απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ καλά συντονισμένη, ενώ εκτίμησε πως ήδη η κυβέρνηση «πάει πολύ καλά, άλλωστε το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις».