Αθλητικά
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 15:55

Euro 2016: Σύνθημα νίκης από Μόρα και Ταχτσίδη

Σύνθημα νίκης έδωσαν Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης, που εκπροσώπησαν τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. Αμφότεροι εξέφρασαν την αισιοδοξία για την έκβαση της αναμέτρησης, ζητώντας τη βοήθεια του φίλαθλου κοινού στην προσπάθειά τους.

 

Σύνθημα νίκης έδωσαν Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης, που εκπροσώπησαν τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. Αμφότεροι εξέφρασαν την αισιοδοξία για την έκβαση της αναμέτρησης, ζητώντας τη βοήθεια του φίλαθλου κοινού στην προσπάθειά τους.

«Παίζουμε με την πρωτοπόρο στον όμιλο και θέλουμε τη νίκη, θέλουμε να δείξουμε αποφασιστικότητα. Η Βόρεια Ιρλανδία είναι δυνατή ομάδα, που της αρέσει να έχει κατοχή, οπότε δεν είναι εύκολο το παιχνίδι. Αυτό που έχει σημασία είναι η θέληση για κάτι καλό» δήλωσε ο Μόρας

«Δεν έχουμε περιθώρια για κάτι άλλο εκτός της νίκης. Δεν είναι εύκολος αγώνας. Η Βόρεια Ιρλανδία έχει έξι βαθμούς κι εμείς έναν, αλλά πρέπει να νικήσουμε. Δεν έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας εκτός από τη νίκη» πρόσθεσε ο συμπαίκτης του στη Βερόνα, Ταχτσίδης.

«Ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο, αφού στον αγωνιστικό χώρο αλλάζουν τα πάντα. Νομίζω ότι δίκαια η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται στην κορυφή. Εύχομαι να έρθει πολύς κόσμος, είναι πολύ σημαντικό να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να στηρίξει την προσπάθεια γιατί η παρουσία του είναι σημαντική» συμπλήρωσε ο Μόρας.

«Ο κόσμος μας έλειψε στο πρώτο παιχνίδι. Ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος. Θα μας βοηθήσει ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί, δεν θα μας αυξήσει την πίεση» παραδέχθηκε από την πλευρά του ο νεαρός αμυντικός μέσος.

Όσο για το εάν αυριανός αγώνας είναι τελικός; «Στην καριέρα μου αυτό που λέω πάντα είναι ότι κάθε ματς που έρχεται είναι τελικός. Αυτό σημαίνει ότι εγώ πρέπει να δώσω τα πάντα. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, αλλά πρέπει να βλέπουμε τον αγώνα ως τελικό και να δίνουμε τα πάντα» είπε ο Μόρας.

«Δεν μπορούμε να καθορίσουμε τους τελικούς από τώρα. Είναι ένα δύσκολο ματς και θα ξεκινήσουμε από το πρώτο λεπτό με στόχο τη νίκη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά, γιατί δεν είναι εύκολο να δίνεις παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες. Δεν το βλέπω ως ημιτελικό ή τελικό, αλλά έναν αγώνα που πρέπει να κερδίσουμε» τόνισε ο Ταχτσίδης.

Για τις αλλαγές που θέλει να κάνει ο προπονητής ο Μόρας είπε ότι «για μένα είναι θετικό, με στενοχωρεί όμως να βλέπω κριτικές του στιλ "γιατί εμπιστεύτηκε νέους ποδοσφαιριστές ή καλά έκανε". Ο καθένας προσπαθεί να κάνει κριτική, η οποία δεν μπορώ να καταλάβω πού αποσκοπεί. Όταν γίνεται μία αλλαγή με νέους παίκτες, πρέπει να κάνεις υπομονή».

Από την πλευρά του ο Ταχτσίδης πρόσθεσε πως «το ότι έχω πάρει εγώ και ο Σάμαρης τη θέση μεγάλων παικτών δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντεπεξέλθουμε με βάση αυτά που πέτυχαν εκείνοι. Είμαστε νέα παιδιά, χρειάζεται υπομονή και πιστεύω ότι όταν φτιάξουν τα πράγματα θα αλλάξει η κριτική».