Κοινωνία
Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 09:00

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Κυριακή

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα Κυριακή.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα Κυριακή.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μονό στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχτούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών όμβρων, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια πνέει από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα νοτιοανατολικά και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα. Τοπικά Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 3, 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασια δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.