Κοινωνία
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 08:55

Γενικά αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Σάββατο με βόρειους άνεμους στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Σάββατο με βόρειους άνεμους στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασια κυμαίνεται από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανόν τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέου μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Πιθανόν τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες. Πιθανόν τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα σημειώνονται λίγες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών όμβρων. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοανατολικά και τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασια σε μικρή άνοδο στα δυτικά.