Αθλητικά
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 20:27

Κλ.Ρανιέρι: «Δεν είμαι μάγος»

Επιθετικό ποδόσφαιρο με στόχο τη νίκη θα παίξει αύριο η εθνική ομάδα των ανδρών απέναντι στην Φινλανδία, όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Κλάουντιο Ρανιέρι.

Επιθετικό ποδόσφαιρο με στόχο τη νίκη θα παίξει αύριο η εθνική ομάδα των ανδρών απέναντι στην Φινλανδία, όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Κλάουντιο Ρανιέρι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αρχικά, ζήτησε περισσότερο χρόνο για να γνωρίσει τους παίκτες: «Χρειάζεται χρόνος για να καταλάβω τα χαρίσματα κάθε ποδοσφαιριστή. Επίσης χρειάζεται χρόνο και για τους παίκτες να καταλάβουν εμένα. Οι περισσότεροι δεν είχαν ρυθμό στα πόδια τους στο πρώτο ματς με τη Ρουμανία. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί και όλα είναι καλύτερα».

Αναφερόμενος στην αυριανή αντίπαλο της Ελλάδας είπε: «Η Φινλανδία είναι δυνατή ομάδα και παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ σαν άτομο ο Μίξου Πατελάινεν. Τον συνάντησα στην Αγία Πετρούπολη και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Είναι ένας επιτυχημένος τεχνικός και φαίνεται αυτό στο γήπεδο».

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει το σύστημα και να παίξει με δύο επιθετικούς: «Το πιο δύσκολο είναι να αλλάξει η νοοτροπία. Τα σημαντικά πράγματα για την Ελλάδα έγιναν με το βάθος στην άμυνά της και τις αντεπιθέσεις. Είναι σημαντικό να αλλάξουν κάποια πράγματα. Δεν γίνεται αυτό να γίνει ξαφνικά. Χρειάζεται αρκετή δουλειά. Πως γίνεται να αλλάξει αυτό όταν δουλεύεις μόλις τρεις μέρες πριν από τα παιχνίδια. Πρέπει να δουλέψεις αρκετά. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλή σχέση μαζί μου με τους παίκτες. Η Φινλανδία παίζει πολύ καλά, αλλά για εμάς το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο».

Για το τι διαφορετικό περιμένει να δει από τους παίκτες στο αυριανό ματς, σε σχέση με τη Ρουμανία: «Θα ήθελα να δω την ομάδα να παίζει πιο ομαδικά, να παίζει πιο γρήγορα, με δύναμη και πάθος. Η Φινλανδία κλείνει τους δρόμους. Αν παίξουμε αργά, τότε δεν θα έχουμε την ευκαιρία να σκοράρουμε. Θέλω να δω την ομάδα μου να παίζει οργανωμένα και επιθετικά. Στο τελευταίο παιχνίδι η Φινλανδία κέρδισε το 70% των προσωπικών μονομαχιών. Εγώ θέλω να κερδίσουμε το 51%. Αυτό θέλω να δω».

Σε ερώτηση που του έγινε για να συγκρίνει Ρουμανία και Φινλανδία, ο έμπειρος προπονητής απάντησε: «Μιλάμε για διαφορετικές ομάδες και διαφορετικά παιχνίδια. Η Φινλανδία είναι πιο οργανωμένη. Η Ρουμανία έβαλε γρήγορα γκολ με πέναλτι και μετά παίξαμε με παίκτη παραπάνω. Έπαιξε αμυντικά και για εμάς ήταν δύσκολο να βρούμε λύση. Αύριο παίζουμε απέναντι σε μία οργανωμένη ομάδα. Παίζει ομαδικά και έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.»

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι επιβεβαίωσε ότι ο Βασίλης Τοροσίδης είναι «ετοιμοπόλεμος»: «Νομίζω πως είναι διαθέσιμος. Ελπίζουμε ότι θα είναι καλά. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξω το σύστημα αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο να αλλάξω τα πάντα. Είναι γενικά δύσκολο όταν έρχεται μία αλλαγή προπονητή. Δεν είχα τη δυνατότητα να δω την ομάδα σε φιλικά. Με αργό τρόπο θα αλλάξουν όλα, αλλά είναι αδύνατον σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δεν είμαι μάγος».