Κόσμος
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 07:52

ΗΠΑ : Ταξιδιωτική οδηγία για την Υεμένη

Η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τους υπηκόους της να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους τους κινδύνους ενός ταξιδιού τους στην Υεμένη, εξαιτίας της έντονης παρουσίας στοιχείων της Αλ Κάιντα στην εξαθλιωμένη χώρα της Αραβικής Χερσοννήσου.

«Η απειλή προς όλους τους αμερικανούς υπηκόους στην Υεμένη παραμένει υψηλή εξαιτίας των εξακολουθητικών προσπαθειών της Αλ Κάιντα να ανασυντάξει μία επιχειρησιακή βάση. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιθέσεις ακραίων ατόμων, ή ομάδων εναντίον αμερικανών πολιτών, εγκαταστάσεων, επιχειρήσεων, ή όσων θεωρούνται πως αντιπροσωπεύουν τα αμερικανικά συμφέροντα», τονίζεται στο ανακοινωθέν του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η νέα ανακοίνωση αποτελεί την ανανέωση του ανάλογου προειδοποιητικού σήματος που είχε εκδοθεί τον περασμένο Αύγουστο, στο οποίο οι ΗΠΑ απέτρεπαν τους υπηκόους τους από τα μή άκρως απαραίτητα ταξίδια τους στην Υεμένη.

Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών, διέταξε το μη αναγκαίο προσωπικό και τις οικογένειές του να εγκαταλείψουν τη χώρα, επικαλούμενο «αξιόπιστες» πληροφορίες για επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στην Υεμένη.