Κόσμος
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 14:34

Η αντίδραση του Λονδίνου στον αποκεφαλισμό του αμερικανού ομήρου

Ως βάρβαρη και αδικαιολόγητη πράξη καταδίκασε σήμερα τον αποκεφαλισμό αμερικανού ομήρου στο Ιράκ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

«Ήταν μια αληθινά βάρβαρη πράξη και δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιου είδους πράξεις σ' ένα πολιτισμένο κόσμο», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Τονι Μπλερ για το θάνατο του Νικ Μπεργκ, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκαν οι εκτελεστές του, αποκεφαλίστηκε σε αντίποινα για τις κακοποιήσεις ιρακινών κρατουμένων από αμερικανούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κ. Μπλερ, ο βρετανός πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις προσπάθειες διχασμού της Συμμαχίας υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τα βασανιστήρια κατά ιρακινών κρατουμένων.

«Δεν θα επιτρέψουμε να διχάσουν εμάς και τους συμμάχους μας. Ο στόχος μας είναι ο ίδιος ... ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα Ιράκ στο οποίο οι Ιρακινοί να μπορούν να αυτοκυβερνηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι υπάρχει επιθυμία –η οποία αντανακλάται στα μέσα ενημέρωσης- να δημιουργηθούν διαιρέσεις ανάμεσα σε μας και τις ΗΠΑ και αυτό δεν θα επιτραπεί να συμβεί».