Τη δυνατότητα στο κοινό να δημιουργήσει ένα boarding pass με το όνομά του για ταξίδι σε προορισμούς πέρα από τη χαμηλή τροχιά της Γης, περιλαμβανομένου και του «Κόκκινου Πλανήτη», δίνει η NASA.
Τη δυνατότητα στο κοινό να δημιουργήσει ένα boarding pass με το όνομά του για ταξίδι σε προορισμούς πέρα από τη χαμηλή τροχιά της Γης, περιλαμβανομένου και του «Κόκκινου Πλανήτη», δίνει η NASA.
Ειδικότερα, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα ονόματά τους, τα οποία θα καταχωρηθούν σε μικροτσίπ που θα μεταφερθεί σε πρώτη φάση από το διαστημόπλοιο Orion στην πρώτη του δοκιμαστική πτήση (4 Δεκεμβρίου, Exploration Flight Test-1). Μετά από πτήση 4,5 ωρών για τη δοκιμή των συστημάτων του το σκάφος θα εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 20.000 μίλια ανά ώρα και θα προσθαλασσωθεί στον Ειρηνικό.
«Αλλά το ταξίδι του ονόματός σας δεν σταματά εδώ. Μετά την επιστροφή στη Γη, τα ονόματα θα πετάξουν σε μελλοντικές εξερευνητικές αποστολές της ΝΑSA και πτήσεις στον Άρη. Με κάθε πτήση, επιλεγμένα άτομα θα συγκεντρώνουν περισσότερα μίλια ως μέλη μίας παγκόσμιας κοινότητας ταξιδιωτών του Διαστήματος» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της NASA.
«Η NASA ωθεί τα όρια της εξερεύνησης και δουλεύει σκληρά για να στείλει ανθρώπους στον Άρη στο μέλλον» αναφέρει ο Μαρκ Γκάιερ, υπεύθυνος προγράμματος για το Orion. «Όταν πατήσουμε στον Κόκκινο Πλανήτη, θα εξερευνούμε για λογαριασμό ολόκληρης της Ανθρωπότητας. Με το να πετάμε με αυτά τα ονόματα θα δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να αποτελέσει κομμάτι του ταξιδιού μας».
Η προθεσμία για τη δημιουργία ενός προσωπικού boarding pass για τη δοκιμαστική πτήση του Orion λήγει την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την υποβολή ονομάτων και μετά, που θα περιληφθούν σε μελλοντικές δοκιμαστικές πτήσεις και αποστολές στον Άρη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα ονόματά τους εδώ, http://go.usa.gov/vcpz ενώ μπορούν να συμμετέχουν στη σχετική συζήτηση στα social media μέσω του hashtag #JourneyToMars.