Πολιτική
Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 09:21

Επισκόπηση Τύπου

Επισκόπηση Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αττίλας στην ΑΟΖ της Κύπρου"

Η εφημερίδα γράφει "σκηνικό έντασης επιχειρεί να στήσει η Αγκυρα στην Κύπρο με την αναγγελία της διενέργειας σεισμικών ερευνών σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Ο νέος Αττίλας στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου τορπιλίζει εμφανώς και τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ έχει σημασία το γεγονός ότι η νέα πρόκληση εκδηλώνεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η προέλαση των τζιχαντιστών δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας στην Τουρκία".

ΕΘΝΟΣ: "Σε 100 δόσεις τα χρέη σε Εφορία - Ταμεία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία προωθεί η κυβέρνηση. Η καταβολή των οφειλών θα γίνεται μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις για ποσά έως 15.000 ευρώ και μέχρι σε 72 δόσεις για χρέη άνω των 15.000 ευρώ. Παράλληλα διαγράφονται οι προσαυξήσεις και μειώνεται στο μισό το ετήσιο επιτόκιο. Αυστηρές προϋποθέσεις για την ένταξη στη ρύθμιση ζητά η τρόικα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κίσιντζερ: Παγκόσμιος Στρατός - Χωροφύλακας της Νέας Τάξης Πραγμάτων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με αφορμή τους τζιχαντιστές ο «μάγος της διπλωματίας» βρήκε τη... λύση!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρυθμίσεις σε 2 φάσεις για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες"

Η εφημερίδα σημειώνει "μείωση προσαυξήσεων από 30% έως 90% και πληρωμή από 48 έως 72 μηνιαίες δόσεις. Ειδική μέριμνα 100 δόσεων για χρέη έως 15.000 ευρώ. Εως το τέλος του έτους και η λύση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, που θα συνδεθεί και με τη ρύθμιση για τις οφειλές στο Δημόσιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σκαλώνουν οι 100 δόσεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«σκαλώνει» η πρόταση για τις 100 δόσεις για χρέη προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί η ρύθμιση μετά τις προσαρμογές και τις προτάσεις της τρόικας έως την Παρασκευή. Εμπλοκή την τελευταία στιγμή και με τα «κόκκινα» δάνεια, παρά το κλίμα επίτευξης συμφωνίας που καλλιεργούσε το υπουργείο Ανάπτυξης".

ΕΣΤΙΑ: "Κυβερνητικός άθλος στα δημόσια οικονομικά"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει πώς επετεύχθη η εξυγίανσις των δημοσίων οικονομικών και τί ρόλο έχει παίξει σε αυτό το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους (PSI). Ολοι μιλούν για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά αυτό που απεικονίζει τί πραγματικά συνέβη με τα δημόσια οικονομικά μας είναι τα ποσά των εσόδων και δαπανών του κράτους".

Η ΑΥΓΗ: "Τους ζυγούς λύσατε"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συμπτώματα κρίσης πανικού εμφανίζει η κυβέρνηση λίγες ώρες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδο και οι οδοί διαφυγής κλείνουν η μια μετά την άλλη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για τους άνεργους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόλυτη είναι η αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης στην απορρόφηση κονδυλίων για την ανεργία, όπως αποκάλυψε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος. Από τα 9,7 δισ. που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φέρει στη χώρα μας ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, που εξασφάλισε 600 εκατ., και 400 εκατ. η Γαλλία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επισπεύδεται η ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία, εφορίες"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη διάταξη με την οποία αυξάνονται οι δόσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία προωθεί σύντομα προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό, διαχωρίζονται οι εν λόγω ρυθμίσεις με εκείνη για τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς δεν επήλθε συμφωνία με την τρόικα για το θέμα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η χώρα πενθεί. Τρεις Στρατιώτες νεκροί από έκρηξη πυροσωλήνα"

Η εφημερίδα γράφει "ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε χθες, ενώ πραγματοποιούνταν άσκηση με βαρέα όπλα στον Βόλο, σωλήνας όλμου διερράγη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης"

Η εφημερίδα αναφέρει "το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015 αποτυπώνει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και της φοροεπιδρομής για το λαό. Επιβεβαιώνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί και την περίοδο της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, στο όνομα της διατήρησής της".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νέο αλαλούμ με τους φόρους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα φορολογική σύγχυση, μετά το χάος με τον ΕΝΦΙΑ, έφερε η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τη φορολόγηση των παροχών σε είδος από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους, μεταξύ των οποίων οι παροχές κινητών τηλεφώνων, πιστωτικών καρτών κ.α. Το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις αλλά επέτεινε τη σύγχυση".

Kontranews: "6 προτάσεις του Αλέξη για να σωθούμε"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσκλητήριο στους επιχειρηματίες και τις παραγωγικές δυνάμεις για συστράτευση στον αγώνα για την ανόρθωση της οικονομίας και τη σωτηρία της χώρας, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ρυθμίζονται τα δάνεια 109.000 επιχειρήσεων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη χρυσή τομή για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, έως και σε 100 δόσεις, αναζητούσαν έως αργά χθες το βράδυ τρόικα και κυβέρνηση σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο ραντεβού το Νοέμβριο με όλα τα μέτωπα ανοιχτά"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σχεδόν μηδενική είναι η πρόοδος των συζητήσεων με την τρόικα έπειτα από δύο «γύρους» συναντήσεων, στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου και στην Αθήνα το τελευταίο οκταήμερο, ανανεώνοντας το ραντεβού για το Νοέμβριο, αφού στο μεταξύ, στις 26 Οκτωβρίου, εκδοθούν τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών".

Πηγή: ΑΜΠΕ