Κόσμος
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 12:22

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ράμσφελντ στο Ιράκ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφλεντ, την ώρα που πληθαίνουν οι αντιδράσεις –και οι κατηγορίες εναντίον του- για τα βασανιστήρια σε βάρος ιρακινών κρατουμένων από αμερικανούς στρατιώτες.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας, το αεροσκάφος του αμερικανού υπουργού προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και στη συνέχεια ο κ. Ράμσφελντ είχε σειρά συναντήσεων με ανώτατους αξιωματικούς των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο κ. Ράμσφελντ αρνήθηκε ότι το Πεντάγωνο προσπαθεί να καλύψει το σκάνδαλο των βασανιστηρίων στη φυλακή του Αμπού Γκραΐμπ. «Αν νομίζει κανείς ότι πηγαίνω στο Ιράκ για να ρίξω νερό στη φωτιά, έχει λάθος», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας και πρόσθεσε: «Μας νοιάζει να μεταχειρίζονται οι κρατούμενοι σωστά, μας νοιάζει να συμπεριφέρονται σωστά οι στρατιώτες μας».

Τον Ντόναλντ Ράμσφελντ συνοδεύει στην επίσκεψή του στο Ιράκ και ο επικεφαλής του επιτελείου του Πενταγώνου, στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγιερς.