Κοινωνία
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 12:33

Τρεις σοβαρά τραυματισμένοι μετά την καραμπόλα

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ τρεις από τους τραυματίες του χθεσινού τροχαίου στην Εγνατία Οδό, ενώ ήρεμο βράδυ πέρασαν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς τα δύο μικρά παιδιά που τραυματίστηκαν επίσης στην καραμπόλα. 

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ τρεις από τους τραυματίες του χθεσινού τροχαίου στην Εγνατία Οδό, ενώ διέφυγε τον κίνδυνο μία 25χρονη υπήκοος Βουλγαρίας που διακομίστηκε στο ίδιο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη, μία 18χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της υγείας δύο ακόμη τραυματιών, ενός 64χρονου και ενός 22χρονου. 

Εν τω μεταξύ, ήρεμο βράδυ πέρασαν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς τα δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών, που τραυματίστηκαν επίσης στην καραμπόλα. 

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Παπαδόπουλος, τα παιδιά υποβλήθηκαν μετά τη διακομιδή τους σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ στη Βόρεια Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρύδου, που τα επισκέφτηκε το πρωί, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Τέλος, εξιτήριο πήραν εννέα από τους 30 πολυτραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας.

«Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική δύο άτομα με κατάγματα στα άκρα, σε καλή κατάσταση είναι και ένας νεαρός που διακομίστηκε στη Χειρουργική Κλινική, ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση ενός 76χρονου με πολλαπλά κατάγματα και στα δύο πλευρά και θλάση του μεσεντερίου, ο οποίος χειρουργήθηκε μετά τα μεσάνυχτα», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής της Χειρουργικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Βέροιας Χαράλαμπος Δεμερτζίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ