Αθλητικά
Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 18:35

Απόλυτο αφεντικό στην Αγγλία η Τσέλσι

Το Λονδίνο είναι «μπλε» και βασίλισσα αυτού η Τσέλσι... Η αρμάδα του Ζοζέ Μουρίνιο νίκησε στο ντέρμπι της αγγλικής πρωτεύουσας την Άρσεναλ 2-0 και σημείωσε την έκτη νίκη σε επτά αγωνιστικές, παραμένοντας στην κορυφή της πρέμιερ λιγκ και μάλιστα ως η μοναδική αήττητη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Το Λονδίνο είναι «μπλε» και βασίλισσα αυτού η Τσέλσι... Η αρμάδα του Ζοζέ Μουρίνιο νίκησε στο ντέρμπι της αγγλικής πρωτεύουσας την Άρσεναλ 2-0 και σημείωσε την έκτη νίκη σε επτά αγωνιστικές, παραμένοντας στην κορυφή της πρέμιερ λιγκ και μάλιστα ως η μοναδική αήττητη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το σκορ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» άνοιξε με πέναλτι ο Εντέν Αζάρ στο 27ο λεπτό, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Λοράν Κοσελνί ανατρέποντας τον Βέλγο άσο. Οι «κανονιέρηδες» στέκονταν καλά, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν την Τσέλσι και στο 78΄ ο Ντιέγκο Κόστα έγραψε το 2-0 από την 50άρα μπαλιά του Σεσκ Φάμπρεγας (7η ασίστ φέτος), σκοράροντας ταυτόχρονα το ένατο τέρμα σε επτά αγώνες.

Η Τσέλσι έχει 19 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και οκτώ από τη Γιουνάιτεντ, που δείχνει σημάδια ανάκαμψης όπως μαρτυρά και η σημερινή νίκη επί της Έβερτον με 2-1, έστω κι αν οι «κόκκινοι διάβολοι» τους Λουίς Φαν Γκάαλ είχαν ήρωα τον τερματοφύλακά τους, Νταβίντ Ντε Χέα.

Ο Ισπανός απέκρουσε πέναλτι του Λέιτον Μπέινς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ προς το τέλος του αγώνα είχε ακόμη δύο εκπληκτικές επεμβάσεις κρατώντας το τρίποντο για την ομάδα του, που πήρε τη νίκη με το γκολ των Άνχελ Ντι Μαρία (27΄) και το πρώτο τέρμα του Ρανταμέλ Φαλκάο (62΄), ενώ για τους «εφοπλιστές» είχε ισοφαρίσει στο 55΄ ο Στίβεν Νέισμιθ.

Στους ίδιους βαθμούς με τη Γιουνάιτεντ βρίσκεται και η Τότεναμ, που επιβλήθηκε δύσκολα της Σαουθάμπτον με 1-0 εντός έδρας, χάρις στο γκολ που πέτυχε ο Κρίστιαν Έρικσεν στο 40ό λεπτό, ενώ στην τελευταία αναμέτρηση της αγωνιστικής η Γουέστ Χαμ νίκησε την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς 2-0 με το αυτογκολ του Νεντούμ Ονουόχα στο 5ο και το τέρμα του Ντιαφρά Σακό στο 59ο λεπτό.