Με επιστολή του προς την εφημερίδα «Times» του Λονδίνου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) καθιστά σαφές ότι ουδέποτε μετέδωσε είδηση για «κατάρρευση» της Ακρόπολης.
Με επιστολή του προς την εφημερίδα «Times» του Λονδίνου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) καθιστά σαφές ότι ουδέποτε μετέδωσε είδηση για «κατάρρευση» της Ακρόπολης.
Επικαλούμενοι τηλεγράφημα του ΑΠΕ, οι Times δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο «Η Ακρόπολη καταρρέει προειδοποιούν Έλληνες μηχανικοί». Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το τηλεγράφημά του αποτύπωνε τη συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων κατά τη διάρκεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «κατάρρευση, ούτε την υπαινίχθηκε. Επομένως, ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός, όπως και η παράγραφος “το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ αναφέρει ότι μηχανικοί ανακάλυψαν ότι τμήμα του τεράστιου βράχου -με επίπεδη κορυφή-, όπου βρίσκεται ο αρχαίος Παρθενώνας στο κέντρο της Αθήνας, αρχίζει να υποχωρεί”».
«Η Ακρόπολη καταρρέει και θα χρειαστεί δουλειά για να επισκευαστεί, προειδοποίησαν αρχαιολόγοι στην Ελλάδα» έγραψαν οι Times, επικαλούμενοι τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τη μελέτη που ενέκρινε το ΚΑΣ. Και η Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διέψευσε το δημοσίευμα, αναφέροντας σε επιστολή της προς την εφημερίδα, ότι το άρθρο «δεν αντανακλά καθόλου την πραγματικότητα», καθώς παρουσιάζει ένα μικρό απομονωμένο περιστατικό ως απειλή για την Ακρόπολη.
Όπως σημειώνεται στην απαντητική επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον αναπληρωτή διευθυντή της Α΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Δρ Κωνσταντίνο Κίσσα, «ένα μικρό θραύσμα σχιστόλιθου (μήκους 60 εκατοστών) αποκολλήθηκε μετά από σφοδρή βροχόπτωση τον περασμένο χειμώνα». «Λόγω αυτού», συνεχίζει η επιστολή, «η Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διεξήγαγε μία τεχνική μελέτη για μικρής κλίμακας προληπτικά σταθεροποιητικά έργα στη νοτιοδυτική πλευρά του λόφου της Ακρόπολης».