Πολιτική
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 15:52

Ο Γ. Παπανδρέου για μετανάστευση και ξενοφοβία

Στα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε σύντομη παρέμβασή του στη συζήτηση για τη «μετανάστευση και ξενοφοβία», που διεξάγεται στο πλαίσιο των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να συστήσει συμβουλευτικές επιτροπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα παρακολουθούν και θα συμβουλεύουν για θέματα ένταξης των μεταναστών στο κοινωνικό σύνολο και άλλα ζητήματα που τους αφορούν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στηλίτευσε τη στάση που επέδειξε μερίδα της ελληνικής κοινωνίας στο θέμα της παρέλασης αλλοδαπών μαθητών με την ελληνική σημαία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα: «Η δεξιά, εκ των πραγμάτων, υπόκωφα καλλιεργεί ένα φόβο και έχει στρέψει έναν κόσμο προς τη δεξιά και την ακροδεξιά, για το φόβο του μετανάστη». «Εμείς πρέπει να δείξουμε ότι η παρουσία μεταναστών στη χώρα μας είναι προς όφελος της Ελλάδας και να αναδείξουμε μια άλλη μεταναστευτική πολιτική προσέγγισης», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.