Πολιτική
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 19:23

Συναντήσεις Καραμανλή με Μπους και Ανάν την προσεχή εβδομάδα

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το ταξίδι του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στις ΗΠΑ, την προσεχή εβδομάδα, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, η ασφάλεια και η διεθνής τρομοκρατία, καθώς και η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ.

Ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ενώ την Πέμπτη, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Μπους στο Λευκό Οίκο.

Ο πρωθυπουργός την Τρίτη θα έχει συνομιλές και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ενώ θα παραστεί σε δεξίωση που θα δώσει προς τιμήν του το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού.

Την Τετάρτη, θα ξεναγηθεί στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Ν. Υόρκης στην έκθεση «Βυζάντιο: Πίστη και Δύναμη» και θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα του παραθέσει το ελληνοαμερικανικό επιχειρηματικό Συμβούλιο.

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένι, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Βουλής και με τον Πρόεδρο Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations) και θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.