Αθλητικά
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 21:25

Μπάσκετ: Ήττα στο Κάουνας για τον ελλιπή Παναθηναϊκό

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός στο «Akropolis Cup» του Κάουνας. χάνοντας με 76-51 από τη Ζαλγκίρις.

 

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός στο «Akropolis Cup» του Κάουνας. χάνοντας με 76-51 από τη Ζαλγκίρις.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί πάντως να επικαλεστεί τις πάρα πολλές απουσίες του, καθώς για διάφορους λόγους δεν έπαιξαν οι Φώτσης, Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης, Σλότερ και Γιάνκοβιτς.

Με έλλειψη χημείας, απειρία των νεαρών αθλητών του και χωρίς εναλλακτικές λύσεις, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να προσδοκούν κάτι καλύτερο από τη συνάντηση με τους Λιθουανούς.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στο 2ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόλις 8 πόντους. Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 43-24 στο ημίχρονο καθηλώνοντας την αθηναϊκή ομάδα στους 51 πόντους.

Αν κάτι θα έχει να θυμάται από τον Ντούσαν Ιβάνοβιτς από το παιχνίδι, αυτό είναι η εμφάνιση των Μπατίστα (20 πόντοι) και Γκιστ (15). Αύριο οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στο «μικρό τελικό» τον ηττημένο του Γαλατάσαραϊ-Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Πριν το τζάμπολ και στο πλαίσιο των 70 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ζαλγκίρις τίμησε τον μεγαλύτερο παίκτη που ανέδειξε το λιθουανικό μπάσκετ, τον Άρβιντας Σαμπόνις.