Πολιτική
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2004 17:56

Γ. Παπανδρέου: Ο υπ. Οικονομικών «δεν έχει καταλάβει ακόμα σε τι περιπέτειες βάζει τη χώρα»

Για παιχνίδια της κυβέρνησης με τα οικονομικά της χώρας τα οποία στο τέλος θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του στην Καλαμάτα όπου βρίσκεται σε περιοδεία.

Με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά της χώρας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι όλα αυτά γίνονται λόγω εμπάθειας της τωρινής κυβέρνησης προς την προηγούμενη και τόνισε: «Η έκθεση της Ε.Ε. είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη γιατί δεν αφήνει περιθώρια ευελιξίας στην οικονομία κάτι που είναι αναγκαίο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επιπλέον είναι δυσάρεστη γιατί δεν χρειαζόταν. Ήταν προϊόν μιας λογιστικής διαφοροποίησης ανάμεσα στο ένα έτος και στο άλλο που θα μπορούσε ο υπουργός Οικονομικών να το χειριστεί». «Δεν έχει καταλάβει ακόμα σε τι δυσκολίες και περιπέτειες βάζει τη χώρα», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Ενδεικτικά έφερε το παράδειγμα της ακρίβειας στην αγορά των καυσίμων, όπου, όπως σημείωσε, «μια πιθανή λύση θα ήταν η μείωση των φόρων στο πετρέλαιο ώστε να αναπνεύσει ο καταναλωτής και να μην έχουμε ένα πληθωρισμό».

«Για να το κάνει τώρα αυτό, πρέπει να περάσει μια διαδικασία επιτήρησης της Ε.Ε. η οποία ενδεχομένως να πει: πώς θα μειώσετε τους φόρους αφού έχετε ελλείμματα;» παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου.

«¶ρα λοιπόν ουσιαστικά αρχίζει και δένει τα χέρια της κυβέρνησης, αλλά δεν μπορεί να είναι άλλοθι αυτό για μια πολιτική που θα χτυπήσει τους εργαζόμενους, τους φτωχότερους που θα μικρύνει την οικονομία μας», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου.