Αθλητικά
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 14:04

Το δράμα του Γιόνας Γκουτιέρες

«Έχω καρκίνο των όρχεων. Όταν μου το επιβεβαίωσαν πήγα στο σπίτι και έκλαψα. Αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που πρέπει να παίξω στη ζωή μου». 

 

«Έχω καρκίνο των όρχεων. Όταν μου το επιβεβαίωσαν πήγα στο σπίτι και έκλαψα. Αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που πρέπει να παίξω στη ζωή μου».

Τα σοκαριστικά λόγια ανήκουν στον Αργεντινό άσο της Νιούκαστλ Γιόνας Γκουτιέρες και ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Tyc Sports.

Ο 31χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός, που παραχωρήθηκε δανεικός στη Νόριτς τον περασμένο Ιανουάριο, αποκάλυψε ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του αριστερού όρχι και τώρα κάνει χημειοθεραπείες στην Αργεντινή.

«Ήρθα στην Αργεντινή με δικά μου έξοδα, παρά το γεγονός ότι έχω συμβόλαιο με τη Νιούκαστλ» εξήγησε. «Τα χρήματα δεν είναι σημαντικά, αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία» πρόσθεσε.

Ο Γκουτιέρες άρχισε να βιώνει έντονο πόνο στους όρχεις μετά από μια δυνατή σύγκρουση που είχε στον αγώνα της πρέμιερ λιγκ μεταξύ Νόριτς και Νιούκαστλ, τον Μάιο του 2013.

Στις επόμενες εβδομάδες ο Γκουτιέρες δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί κανονικά, λόγω του πόνου. Μετά από αρκετές λανθασμένες διαγνώσεις, ένας υπέρηχος έδειξε την παρουσία του όγκου.

«Ήταν δύσκολο όταν είδα ότι έχανα τα μαλλιά μου. Δεν ήθελα να τα κουρέψω, ήθελα να τα κρατήσω δυνατά. Το να πολεμάς τον καρκίνο κάνει όλα τα άλλα προβλήματα ασήμαντα» εξήγησε.

«Αποφάσισα να πω την ιστορία μου, γιατί ίσως αυτό μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από το ίδιο κακό» συμπλήρωσε. 

Ο Γκουτιέρες είναι 22 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής και το 2010 είχε κληθεί από τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην αποστολή της «αλμπισελέστε» για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική.