Πολιτική
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Ανεμοι : Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Από τις βραδυνές ώρες βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

* Θεσσαλοία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στη Θεσσαλία. Ανεμοι μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Ανεμοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, οι οποίοι από αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες, θα στραφούον σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν προς το βράδυ να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι μέτριοι και το βράδυ τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανή βροχή ή καταιγίδα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη, στα ανατολικά και νότια, προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.