Ανησυχίες για τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών από τα παιδιά του φαίνεται πως είχε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς.
Ανησυχίες για τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών από τα παιδιά του φαίνεται πως είχε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς.
Παρόλο που η εταιρεία παρουσίασε ορισμένα λαμπρά τεχνολογικά επιτεύγματα επί των ημερών του, ο κ. Τζομπς είχε ιδιαίτερες επιφυλάξεις σχετικά με τον χρόνο που έπρεπε να ξοδεύουν τα παιδιά του με τις συσκευές, όπως αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νικ Μπίλτον, ο Στιβ Τζομπς του αποκάλυψε το 2010, ένα χρόνο πριν φύγει από τη ζωή, ότι τα παιδιά του δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το iPad της Apple, καθώς ο ίδιος έχει θέσει όρια στη χρήση της τεχνολογίας στο σπίτι.
Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει ο Αμερικανός συγγραφέας Βάλτερ Ίζακσον, ο οποίος επισκεπτόταν συχνά το σπίτι του Στιβ Τζομπς, καθώς συνεργάστηκαν για τη συγγραφή ενός βιβλίου.
Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, κάθε βράδυ, με πρωτοβουλία του κ. Τζομπς, η οικογένεια συγκεντρωνόταν για δείπνο στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας, όπου και συζητούσαν για βιβλία, ιστορία και αρκετά άλλα πράγματα, χωρίς κανείς να εμφανίζει κάποιο iPad ή άλλη συσκευή κατά τη διάρκεια του φαγητού.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη προκάλεσε έκπληξη στον δημοσιογράφο, ο οποίος στη συνέχεια είχε παρόμοιες συζητήσεις και με άλλες προσωπικότητες από το χώρο της τεχνολογίας , με τον πρώην εκδότη του περιοδικού Wired, Κρις Άντερσεν, επίσης να δηλώνει ότι θέτει αυστηρούς περιορισμούς για το χρόνο που χρησιμοποιείται κάθε συσκευή στο σπίτι του, θέλοντας να προστατέψει τα παιδιά του από τους πιθανούς κινδύνους.
Όπως αναφέρει η Telegraph, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, δημοσίευσαν πρόσφατα μία μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι λίγες μέρες μακριά από τις ηλεκτρονικές συσκευές αρκούν, για να βελτιωθούν οι κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών.
Σύμφωνα με μία άλλη μελέτη, δημοσιευμένη στο Newsweek τον περασμένο μήνα, τα παιδιά στις ΗΠΑ περνούν περισσότερες από 7,5 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας «έξυπνα» τηλέφωνα και άλλες συσκευές, που διαθέτουν στην πλειονότητά τους οθόνες αφής.