Η σφοδρή κακοκαιρία η οποία πλήττει την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στην Κροατία και στο Μαυροβούνιο.
Η σφοδρή κακοκαιρία η οποία πλήττει την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στην Κροατία και στο Μαυροβούνιο.
Στη Βοσνία από τις καταρρακτώδεις βροχές υπερχείλισαν ποταμοί και προκλήθηκαν πλημμύρες, κυρίως στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Στους δήμους Μπίχατς και Τσάζιν πλημμύρισαν αρκετές δεκάδες κτήρια και οδικοί άξονες και, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας, οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν καταστροφές στους δήμους Μαγκλάι και Γκρατσάνιτσα.
Στην πόλη Νόβι Γκραντ της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας υπερχείλισε ο ποταμός Ούνα και τα νερά του κατέκλυσαν κατοικημένες περιοχές. Πλημμύρισαν σπίτια, σχολεία, δρόμοι και ομάδες διάσωσης απομάκρυναν ηλικιωμένους κατοίκους από τις πληγείσες περιοχές.
Στο Μαυροβούνιο από νωρίς το πρωί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις πόλεις Μπαρ και Ούλτσινιε, λόγω σοβαρής βλάβης που προκλήθηκε από την ισχυρή καταιγίδα σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και πυρκαγιάς στον υποσταθμό «Μπαρ».
Στην Κροατία οι πόλεις Σιμπένικ και Ζάνταρ πλήττονται από την Πέμπτη από την κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρές ριπές ανέμου που φθάνουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.
Στη Δαλματία, στο Γκόρσκι Κόταρ, στη Λίκα και σε περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας βρέχει καταρρακτωδώς.
Η πόλη Σπλιτ, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, για δεύτερο κατά σειρά βράδυ επλήγη από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, ισόγεια σπίτια, αθλητικές αίθουσες και μέσα σε δύο ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δέχθηκαν 300 κλήσεις πολιτών για βοήθεια.
Επιβατικό τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζάγκρεμπ – Σπλιτ προσέκρουσε σε όγκους χώματος από κατολίσθηση και εκτροχιάστηκε στην περιοχή Λάμπινσκα Ντράγκα. Οι επιβάτες δεν τραυματίστηκαν, αλλά ο μηχανοδηγός χρειάστηκε ιατρική βοήθεια.
Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στις παραθαλάσσιες πόλεις Βόντιτσε και Τρίμπουνι και οι τοπικές αρχές ζήτησαν να κηρυχθεί η επαρχία Σίμπενικ-Κνιν σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.
Στην πόλη Βόντιτσε καταστράφηκαν δημόσιοι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα και βυθίστηκαν 30 σκάφη.