Πολιτική
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2004 20:59

Συλλήψεις στελεχών του ΔΗΚΚΙ

Ενταση σημειώθηκε το απόγευμα στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ, καθώς, συνελήφθησαν έξι στελέχη του κόμματος που διαφωνούν με τη διάλυσή του.

Οι διαφωνούντες καταγγέλλουν στελέχη προσκείμενα στον Δ. Τσοβόλα ότι αρνήθηκαν να «παραδώσουν» το κόμμα σε στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας που δικαιώθηκαν δικαστικώς http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/22/915667.htm και έχουν ανακοινώσει πως το κόμμα θα κατέλθει στις ευρωεκλογές.

Με αφορμή τα γεγονότα, «ο ΣΥΝ εκφράζει την αντίθεσή του στην αντιμετώπιση των θεσμικών και πολιτικών προβλημάτων, που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, με νομικούς και διαδικαστικούς τρόπους. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την καταστατική αυτονομία των κομμάτων και, με βάση αυτήν την αρχή, οι συλλογικές λειτουργίες κάθε κόμματος είναι το απόλυτο κριτήριο για την νομιμότητα ή όχι των πράξεών του. Αυτή η αρχή δεν μπορεί να καταλύεται από κανέναν και για κανένα λόγο».

«Η σύλληψη στελεχών του ΔΗΚΚΙ αποτελεί γεγονός απαράδεκτο, εκδήλωση αυταρχισμού και πρωτοφανούς κρατικής ανάμειξης στα εσωτερικά ενός κόμματος. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομική ενέργεια, συμπαρίσταται στα στελέχη του ΔΗΚΚΙ και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους. Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.