Αθλητικά
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 23:43

Euro 2016: Απίστευτη νίκη της Κύπρου στη Βοσνία

Εντυπωσιακά αποτελέσματα σημειώθηκαν απόψε στις αναμετρήσεις των τριών ομίλων που απέμεναν για να ολοκληρωθεί η πρεμιέρα στην προκριματική φάση του Euro 2016.

 

Εντυπωσιακά αποτελέσματα σημειώθηκαν απόψε στις αναμετρήσεις των τριών ομίλων που απέμεναν για να ολοκληρωθεί η πρεμιέρα στην προκριματική φάση του Euro 2016.

Όπως είναι φυσικό, μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η τεράστια νίκη της Κύπρου στην έδρα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με 2-1, η νίκη της Τσεχίας επί της τρίτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ολλανδίας και το «στραπάτσο» της Τουρκίας στην Ισλανδία.

Οι παίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου κατέγραψαν μία από τις πιο σημαντικές επιτυχίες της ποδοσφαιρικής ιστορίας του στη Ζένιτσα, αφού κατόρθωσε να ισορροπήσει μετά το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων και το γκολ του Ιμπίσεβιτς μόλις στο 6ο λεπτό.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45΄) ο Χριστοφή ισοφάρισε με κεφαλιά από σέντρα του Αλωνεύτη, σημειώνοντας το πρώτο γκολ των Κύπριων ύστερα από 19 μήνες και εννέα παιχνίδια (!), αφού πριν το αποψινό ματς είχαν σκοράρει για τελευταία φορά στην ήττα (1-3) από τη Σερβία, στις 6 Φεβρουαρίου του 2013.

Στο 73΄ ο Χριστοφή και πάλι βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπέγκβιτς και πλάσαρε για το 1-2, ενώ το δοκάρι έσωσε την Κύπρο στο 82΄ και στο 89΄ ο Τζέκο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μερκή, αλλά ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε το χτύπημα του Πιάνιτς και κράτησε τη σπουδαία νίκη.

Στον άλλο αγώνα του 2ου ομίλου η Ανδόρα προηγήθηκε της Ουαλίας με πέναλτι του Λίμα στο 6ο λεπτό, για να σώσει τους Βρετανούς ο Μπέιλ που αρχικά ισοφάρισε στο 22΄ ενώ στο 81΄ έδωσε τη νίκη (2-1) με απευθείας εκτέλεση φάουλ. 

Στο πλαίσιο του 1ου ομίλου, με τέρμα του Πίλαρ στις καθυστερήσεις η Τσεχία πήρε πολύ μεγάλη εντός έδρας νίκη απέναντι στην Ολλανδία με 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 21΄ με τον Ντόκαλ, για να ισοφαρίσει ο Ντε Φράι στο 55΄.

Καζακστάν και Λετονία έμειναν στο 0-0, ενώ η Ισλανδία «ταπείνωσε» την Τουρκία επικρατώντας με το εμφατικό 3-0, χάρις στα τέρματα των Μπόντβαρσον (18΄), Σίγκουρντσον (76΄) και Σίγκτορσον (77΄).

Για τον 8ο όμιλο, τέλος, η Ιταλία πέρασε με 2-0 (16΄ Τζάτζα, 62΄ Μπονούτσι) από το Όσλο επί της Νορβηγίας, η Κροατία νίκησε με το ίδιο σκορ τη Μάλτα (46΄ Μόντριτς, 81΄ Κράμαριτς), ενώ η Βουλγαρία πέρασε με 2-1 από το Αζερμπαϊτζάν χάρις στα γκολ των Μικάνσκι (14΄) και Χριστόφ (87΄), με τους Αζέρους να έχουν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ναζάροφ στο 54΄.