Αθλητικά
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 16:31

Γ. Αντετοκούνμπο: Κατάλαβα καλά τι σημαίνει Εθνική ομάδα

Η εμπειρία του Μουντομπάσκετ έδωσε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καταλάβει από... πρώτο χέρι τι εστί Εθνική ομάδα και ποιες είναι οι υποχρεώσεις απέναντι στη φανέλα με το εθνόσημο, την οποία ο 19χρονος φόργουορντ δήλωσε πως θα συνεχίσει να υπηρετεί. 

 

Η εμπειρία του Μουντομπάσκετ έδωσε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καταλάβει από... πρώτο χέρι τι εστί Εθνική ομάδα και ποιες είναι οι υποχρεώσεις απέναντι στη φανέλα με το εθνόσημο, την οποία ο 19χρονος φόργουορντ δήλωσε πως θα συνεχίσει να υπηρετεί. 

Κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων μετά τον αποκλεισμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τη συνέχεια της διοργάνωσης ο άσος του Μιλγουόκι επισήμανε ότι «είχαμε στην πρώτη φάση κάποια καλά παιχνίδια και ήμασταν πολύ καλά, κυρίως από θέμα ψυχολογίας, αλλά έτυχε να έρθει αυτό το νοκ άουτ παιχνίδι και σταθήκαμε άτυχοι». 

Όσο για την εμπειρία που αποκόμισε ζώντας για πρώτη φορά την ομάδα εκ των έσω; «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την Εθνική και από τα παιδιά, και για τις στιγμές που ζήσαμε αυτό το καλοκαίρι, οι οποίες ήταν φανταστικές, αλλά και για τη δουλειά που κάναμε. Έμαθα πολλά πράγματα αυτό το καλοκαίρι και ελπίζω του χρόνου με το ίδιο προπονητικό τιμ να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

Ταυτόχρονα, ο Αντετοκούνμπο δήλωσε «πιστός στρατιώτης» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. «Όποτε θα με καλεί η Εθνική εγώ θα είμαι εδώ αν είμαι υγιής, γιατί αυτό είναι πάνω από όλα. Έζησα μια στιγμή με τον Ζήση, που είναι έμπειρος παίκτης κι έχει ζήσει πολλά με αυτή την ομάδα και τον είδα μετά το παιχνίδι να δακρύζει» είπε.

«Ειλικρινά, για μένα άλλαξε όλη η εικόνα και κατάλαβα τι σημαίνει Εθνική για κάποια παιδιά και ελπίζω μετά από κάποια χρόνια να είμαι και εγώ στην θέση του και να σημαίνει και για μένα τόσα πολλά. Ήδη σημαίνει πάρα πολλά για μένα αυτή η ομάδα» συμπλήρωσε.