Κόσμος
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 15:11

Ζακ Ρογκ: H ασφάλεια πρώτη προτεραιότητα της ΔΟΕ

Την ικανοποίηση του για την πορεία των ολυμπιακών έργων και τη βεβαιότητα ότι όλα θα είναι στη θέση τους για το μεγάλο γεγονός τον Αύγουστο στην Αθήνα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακή Επιτροπή, Ζακ Ρόγκ, από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Οι εμπειρογνώμονες μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να τελειώσουν όλα. Ετσι περιμένουμε ότι οι Έλληνες φίλοι μας θα είναι έτοιμοι την ώρα που πρέπει και προσβλέπουμε σε εξαιρετικούς αγώνες», δήλωσε ο κ. Ρόγκ, σημειώνοντας πάντως πως υπάρχουν ακόμα μερικές εκκρεμότητες.

Για το θέμα της ασφάλειας ο κ. Ρόγκ τόνισε ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου και με αφετηρία τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτυ, το θέμα αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της ΔΟΕ.

Επιπρόσθετα, επανέλαβε ότι για την ασφάλεια των Αγώνων εργάζονται εκτός από την Ελλάδα και άλλες επτά χώρες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε 100% ασφάλεια. Κανένας δεν μπορεί», σημείωσε ο κ. Ρογκ. «Αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι έλληνες φίλοι μας έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονταν να γίνουν», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το πρωί, ο Ζακ Ρογκ επισκέφθηκε το χώρο ανέγερσης του Ολυμπιακού Μεγάρου και Πάρκου στην είσοδο της Λευκωσίας και απέδωσε τα εύσημα στην Κυπριακή Ολυμπιακή επιτροπή. Όπως είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Κίκης Λαζαρίδης, ο οποίος συνόδευε τον Ζακ Ρογκ, το Ολυμπιακό Μέγαρο και Πάρκο θα στοιχίσει 5 περίπου εκατομμύρια κυπριακές λίρες.