Αθλητικά
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 00:28

Euro 2016: Δηλώσεις Μανωλά, Ταχτσίδη, Διαμαντάκου

Η «ψυχρολουσία» της πρεμιέρας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016 και δη εντός έδρας δεν πτοεί τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος θεωρεί βέβαιη την παρουσία της Εθνικής ομάδας στα τελικά της Γαλλίας.

 

Η «ψυχρολουσία» της πρεμιέρας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016 και δη εντός έδρας δεν πτοεί τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος θεωρεί βέβαιη την παρουσία της Εθνικής ομάδας στα τελικά της Γαλλίας.

«Σίγουρα, το πάθημα γίνεται μάθημα. Γνωρίζαμε ότι η Ρουμανία είναι πιο έτοιμη, δεδομένου ότι πολλοί από εμάς ακόμα δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά αξίζαμε κάτι παραπάνω αν και δεν αποδώσαμε καλό ποδόσφαιρο. Η πρόκριση στα τελικά είναι δεδομένη» υπογράμμισε ο στόπερ της Ρόμα.

«Δεν ήμασταν σε καλή μέρα, δεν έβγαιναν οι αυτοματισμοί, δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Μας νίκησαν με ένα πέναλτι και χωρίς να έχουν ευκαιρίες. Θα πάμε για τη νίκη στη Φινλανδία. Έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα θα είμαστε εδώ, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ανέφερε ότι «δεν κάναμε σωστά αυτά που μας έδειξε ο προπονητής. Δεν μας έβγαινε τίποτα αν και προσπαθήσαμε, όμως δεν ήταν αρκετό. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις ευκαιρίες όταν ο αντίπαλος αμύνεται με πολλούς παίκτες».

Όπως είπε στη συνέχεια ο διεθνής μέσος «είμαστε στεναχωρημένοι που δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε όπως θα θέλαμε. Είμαστε νέα ομάδα, με νέο προπονητή και πιστεύω ότι θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα με τη δουλειά που θα γίνει».

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος, από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Φάγαμε ένα γκολ από το πουθενά, στη συνέχεια πιέσαμε αλλά είχαν κλειστεί καλά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, συνεχίζουμε γιατί είναι ένας μακρύς δρόμος που έχουμε μπροστά μας. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με τη Φινλανδία. Θα πηγαίναμε ούτως ή άλλως για το διπλό, αλλά τώρα είναι ακόμα πιο αναγκαίο. Μας πάει πίσω αυτή η ήττα, αλλά προχωράμε».

Για την απουσία του φίλαθλου κοινού και τη νέα εποχή στην Εθνική ομάδα, την οποία σηματοδοτεί η παρουσία του Κλάουντιο Ρανιέρι, τόνισε πως «όντως επηρέασε η έλλειψη του κόσμου από το γήπεδο και το ότι δεν είχαμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας. Όλα αυτά όμως είναι δικαιολογίες. Έγινε αυτό το ματς και τώρα κοιτάμε παρακάτω. Είναι δύσκολη η μετάβαση στη νέα εποχή, είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά νομίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».