Αθλητικά
Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 21:36

Μουντομπάσκετ 2014: Δηλώσεις Πρίντεζη, Καϊμακόγλου

Στην κακή εμφάνιση της εθνικής ομάδας μπάσκετ στάθηκαν οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Καϊμακόγλου, μετά την ήττα από τη Σερβία με 90-72.

Στην κακή εμφάνιση της εθνικής ομάδας μπάσκετ στάθηκαν οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Καϊμακόγλου, μετά την ήττα από τη Σερβία με 90-72.

Ο 29χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού είπε χαρακτηριστικά: «Σε μία βραδιά καταρρίφθηκαν οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γι’ αυτή την ομάδα. Αυτά έχει ο θεσμός. Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο, όμως στα νοκ αουτ δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αν έχεις μια καλή ομάδα απέναντί σου, δεν είναι δύσκολο να αποκλειστείς».

Πρόσθεσε ακόμη: «Η Σερβία βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, μπήκαν τα περισσότερα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες της. Η σημερινή εικόνα δεν ισοπεδώνει αυτά που κάναμε έως τώρα στο τουρνουά. Η Σερβία με τρεις νίκες στους ομίλους περνάει στους “8”, ενώ εμείς με πέντε μένουμε εκτός».

Από την πλευρά του ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν...έψαξε για δικαιολογίες: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα, για όλους μας. Παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Έπρεπε να μπούμε μέσα και να δαγκώνουμε σίδερα, αλλά οι Σέρβοι έπαιξαν πιο σκληρά. Μας στοίχησε η άμυνα και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Δεν μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, οπότε εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό.

Δεν νομίζω ότι μας επηρρέασε η πίεση του 5-0. Στο κάτω-κάτω έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής. Ένα νοκ-άουτ παιχνίδι σε βγάζει εκτός πορείας. Είχαμε ένα κακό παιχνίδι και αυτό έτυχε να είναι σήμερα. Μας άξιζε κάτι καλύτερο σε αυτό το τουρνουά.

Πάντα σε μια άσχημη κατάσταση πρέπει να δούμε κάτι θετικό. Έχει μέλλον αυτή η ομάδα. Ο προπονητής είναι ο κατάλληλος. Πρέπει να υποστηρίξουμε και τον προπονητή και την ομάδα».