Αθλητικά
Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 16:47

Παπασταθόπουλος: Να κάνουμε καλή αρχή

Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, την οποία η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να κατακτήσει με νηφαλιότητα και αυτοσυγκέντρωση, θα παραταχθεί αύριο η Ελλάδα απέναντι στη Ρουμανία. 

 

Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, την οποία η Εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να κατακτήσει με νηφαλιότητα και αυτοσυγκέντρωση, θα παραταχθεί αύριο η Ελλάδα απέναντι στη Ρουμανία.

Αυτό δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μιλώντας για την επικείμενη αναμέτρηση με τους Βαλκάνιους, με τον αμυντικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ να υπογραμμίζει πως «είμαστε σε καλή κατάσταση από ό,τι έχουμε δει στις προπονήσεις. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν ξεκινήσουμε καλά, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για μας».

Αναφερόμενος στην ομάδα που είχε παίξει στα πλέι οφ του Μουντιάλ και το πώς αυτή θα εμφανιστεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο είπε ότι «στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στην Εθνική υπάρχει καλή αύρα από την πορεία που είχαμε. Μπορεί όμως να αποδειχθεί παγίδα τι έγινε τους τελευταίες μήνες, από τα μπαράζ του Μουντιάλ μέχρι και τα αποτελέσματα που είχαμε στη Βραζιλία. Πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και το μέλλον για να έχουμε καλύτερες επιτυχίες».

Όπως επισήμανε ο Παπασταθόπουλος «πρέπει να μπούμε με όρεξη στο γήπεδο, να δείξουμε το πρόσωπο που είχαμε τους προηγούμενους μήνες και να μην επηρεαστούμε από το άδειο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε μέσα στον αγώνα και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ερωτηθείς, τέλος, για την απουσία των Καραγκούνη και Κατσουράνη, απάντησε: «Είναι δύο παιδιά που άφησαν παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά. Εμείς, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Σαν φίλοι μέσα κι έξω από το γήπεδο η απουσία τους είναι μεγάλη. Έχουμε καινούργιους στόχους να αντιμετωπίσουμε και πρέπει να δείξουμε ότι και εμείς μπορούμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά με την Εθνική μας ομάδα».

Ο Ορέστης Καρνέζης από την πλευρά του, που επίσης ήταν στο πάνελ, ανέφερε: «Είναι μία νέα αρχή για όλους μας, με νέο προπονητή και είχαμε λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα. Θεωρώ ότι έχουμε καλή και έμπειρη ομάδα, που απαρτίζεται από πολύ καλούς παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Αν ξεκινήσουμε με νίκη, θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

Ο έμπειρος τερματοφύλακας της Ουντινέζε τόνισε ότι η Ρουμανία «είναι μία ομάδα που αξίζει σεβασμό, έχει πολύ καλό σύνολο και θα παλέψει κι εκείνη για την πρόκριση. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα, αλλά εμείς θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη τη δεδομένη χρονική στιγμή, γι΄ αυτό θα χρειαστεί να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε τη νίκη».