Πολιτική
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι και ανατολικά μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία από 7 έως 27 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί, έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειονατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς.

Για αύριο Παρασκευή, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, τοπικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.