Πολιτική
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 17:43

Παπανδρέου: «Πρέπει να δοθεί ο λόγος και στη νεότερη γενιά»

«Είναι πολύ λογικό να υπάρχουν οι διάφορες απόψεις και τις σέβομαι. Έχω όμως την εντολή να προχωρήσω και θα προχωρήσω στις απαραίτητες αλλαγές που το Κίνημά μας χρειάζεται, και περιμένω όλοι να συστρατευθούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Αυτό δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κληθείς να σχολιάσει τα φαινόμενα εσωστρέφειας που παρατηρούνται τελευταία στο ΠΑΣΟΚ, με τις παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών, όπως των κ.κ. Κουλούρη και Βενιζέλου.

«Έχουμε πάρει εντολή και εγώ έχω προσωπικά πάρει εντολή και απ' την εκλογή μου ως πρόεδρος, αλλά και βεβαίως μετά τις εκλογές, να προχωρήσουμε δυναμικά με αλλαγές και με ανασυγκρότηση του Κινήματός μας και κάνουμε τα πρώτα βήματα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει «ολοκληρωμένο σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, που θα μας βάλει σε ένα δρόμο πραγματικά να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ το δυναμικό, ισχυρό κίνημα που εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όλα τα στελέχη θα αξιοποιούνται, σημειώνοντας ότι όλα τα στελέχη είναι πολύτιμα «και είναι πολύ χρήσιμο να ενεργοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην ερώτηση για το κατά πόσο οι παρεμβάσεις αυτές των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος αποτελούν εμπόδιο για το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εν όψει ευρωεκλογών, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι πρέπει να δοθεί ο λόγος και στη νεότερη γενιά, «να τραβήξει μπροστά το Κίνημά μας και να μπορέσουμε να έχουμε ένα άλλο οξυγόνο συζήτησης, και δημιουργίας σ' αυτό το Κίνημα», επισημαίνοντας πάντως, για ακόμη μια φορά, ότι «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, δεν υπάρχει κανένα στέλεχος που αποστρατεύεται».

«Για μας οι ευρωεκλογές είναι ένα βήμα στην προσπάθειά μας και στο στόχο μας ανασυγκρότησης του Κινήματος. Ένα ακόμα βήμα. Το ευρωψηφοδέλτιο αυτό το αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Είναι ένα ευρωψηφοδέλτιο ικανών έμπειρων ανθρώπων, αλλά και νέων στελεχών που φέρνουν ένα νέο πνεύμα και έναν νέο αέρα στην προσπάθειά μας», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές «σταθμό σε μια πορεία σημαντική, στην οποία θα φτάσουμε με επιτυχία».