Πολιτική
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι στα ανατολικά ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική Πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν. Ανεμοι βόρειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι ισυχροί. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγυεμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί με μικρή εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη : Αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στην Κρήτη. Ανεμοι βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 13 έωβς 25 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, ενώ το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς.

Για αύριο Σάββατο, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανώς στην Ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια και τα ανατολικά τοπικά ισχυροί έντασης έως 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.