Αθλητικά
Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 15:20

Φ. Κατσικάρης: Είμαι πολύ ικανοποιημένος

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την ανταπόκριση των διεθνών στον τρόπο παιχνιδιού που αυτός θέλει να εφαρμόσει στην Εθνική ομάδα εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης, μιλώντας σήμερα στα ΜΜΕ στη Σεβίλη.

 

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την ανταπόκριση των διεθνών στον τρόπο παιχνιδιού που αυτός θέλει να εφαρμόσει στην Εθνική ομάδα εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης, μιλώντας σήμερα στα ΜΜΕ στη Σεβίλη.

«Νομίζω πως και στα τρία παιχνίδια κάναμε πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της προετοιμασίας, στην άμυνα και στην επίθεση όπου έχουμε περιθώρια βελτίωσης και για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, αλλά και μαζί με αυτό να παίρνουμε τα αποτελέσματα» είπε ο Έλληνας τεχνικός. 

Όσο για την αφομοίωση της αγωνιστικής φιλοσοφίας του από τους αθλητές επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να φτάσουμε στο 100% που θέλω, ακόμη και μέχρι το τέλος του τουρνουά. Μια διαφορετική φιλοσοφία θέλει χρόνο».

Από την άλλη, όμως, παραδέχθηκε ότι «η αφομοίωση από τα παιδιά ήταν εκπληκτική, γιατί όσο και να θέλει ο προπονητής να βάλει κάτι, αν δεν το καταλάβουν και δεν το εφαρμόσουν οι παίκτες δεν γίνεται τίποτα. Η ομάδα έχει αφομοιώσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτό που ζητάμε. Είμαι απαιτητικός γιατί ξέρω πως μπορούμε ακόμη καλύτερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Για την επικείμενη αναμέτρηση με την Κροατία, στο ντέρμπι του Β΄ ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, ανέφερε ότι οι αντίπαλοι «έχουν μια πολύ γεμάτη ομάδα και είναι από τις πιο ταλαντούχες στη διοργάνωση. Έχουν ψηλά γκαρντ με δυνατότητα να πάνε στο χαμηλό ποστ, έχουν δυνατή φροντ λάιν σε ύψος και ταλέντο».

Πως θα τους αντιμετωπίσει; «Αφοσιωνόμαστε στο κομμάτι του σκάουτινγκ, θα επικεντρωθούμε στα όπλα της Κροατίας και είμαι πολύ χαρούμενος που οι παίκτες μου είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και είναι πολύ καλοί δέκτες. Θα προετοιμαστούμε καλά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση εστιάζοντας στις αδυναμίες που έχουν οι Κροάτες».