Κοινωνία
Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 20:17

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του γιου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη

Με καταθέσεις μαρτύρων άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία  του 30χρονου γιου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013.

Με καταθέσεις μαρτύρων άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία  του 30χρονου γιου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι μία  25χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να  «ψάρεψε» το θύμα μέσω facebook με σκοπό την ληστεία. Οι κατηγορούμενοι μπήκαν στο σπίτι του θύματος, τον έδεσαν στο λαιμό, στο στόμα και χειροπόδαρα, του άρπαξαν 139.000 ευρώ καθώς και ποσότητα χρυσού και εξαφανίστηκαν. Λίγα λεπτά μετά το θύμα πέθανε από ασφυξία.

Οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τη ληστεία ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος  και τον Θεό, αρνήθηκαν ωστόσο ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 30χρονο.

Ανατριχιαστική ήταν η κατάθεση του πατέρα του θύματος που περιέγραψε στους δικαστές την στιγμή που βρήκε το άψυχο σώμα του γιου του.

«Πήρα το μαχαίρι και έκοψα την  μονωτική ταινία. Στο λαιμό ήταν τυλιγμένη πολλές φορές. Ηταν ήδη νεκρός όταν τον βρήκαμε. Το πιο φρικτό πράγμα για έναν πατέρα είναι να έχει πίσω του τους δολοφόνους του γιού του» είπε συγκλονισμένος ο πατέρας του 30χρονου, προσθέτοντας πάντως  ότι πίσω από την δολοφονία του γιού του κρύβεται ένας άνδρας με τον οποίον είχε οικονομικές διαφορές και έδωσε στους δράστες πληροφορίες.

«Ο γιος μου δεν αντιστάθηκε. Ήθελαν να τον σκοτώσουν. Πιστεύω ότι η γνωριμία δεν έγινε μέσω facebook, αλλά ότι το τηλέφωνο της κατηγορουμένης το έδωσε στο παιδί μου ένας φίλος του», κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα του θύματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η 25χρονη είναι άτομο χωρίς ηθικούς φραγμούς, ενώ έχει ομολογήσει ότι έκανε κλοπές σε σπίτια για να εξασφαλίζει τα προς το ζην.

Μάλιστα, μία μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε κλέψει και το δικό της σπίτι και πως από το 2011 έμπαινε στα σπίτια με αυτό το σκοπό. Για την γνωριμία με το θύμα, υποστήριξε ότι οι δράστες γνώριζαν πως ήταν χαμηλής νοημοσύνης, τον ψάρεψαν μέσω facebook, με σκοπό τη ληστεία.

Αύριο αναμένονται οι απολογίες των κατηγορουμένων.

newsroom naftemporiki.gr