Πολιτική
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004 13:30

Τη συμμετοχή όλων των αρχηγών στα debate ζήτησε η Α. Παπαρήγα

Ισοτιμία στην εκλογική μάχη ζήτησε με δήλωσή της η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαιτώντας στα debate εν όψει των ευρωεκλογών να μετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Ακούγεται ότι θα γίνει μια συζήτηση με τους αρχηγούς των δύο κομμάτων και μία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Για μας αυτό δεν είναι κατανοητό. Να γίνουν μια και δύο και τρεις συζητήσεις, αλλά με όλους μαζί. Τι είναι οι δύο τους; Επειδή είναι μεγάλα κόμματα; Στην εκλογική μάχη πρέπει να υπάρχει ισοτιμία», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ επισήμανε επίσης ότι 15 μέρες πριν από τις εκλογές, δεν έχει γίνει γνωστό αν θα γίνει τελικά debate. «Εμείς λέμε να γίνει διάλογος με ελεύθερη συζήτηση, απαντήσεις στα ίδια ερωτήματα. Δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν ακόμα και ερωτήσεις εχθρικές, αλλά να απαντήσουμε εμείς και ο κόσμος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει και να αποφασίσει με βάση αυτά που λέμε εμείς και όχι αυτά που λένε οι άλλοι για μας».

«Ζητάμε μία και δύο συζητήσεις, όσες μπορούν να γίνουν, με ελεύθερη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, χωρίς την παρέμβαση των κομμάτων, χωρίς να δοθεί λίστα δηλαδή για να επιλέξουμε», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.