Κόσμος
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2004 14:10

Σε δύσκολη θέση ο συνασπισμός στο Ιράκ εκτιμά το 65% των Αμερικανών

Τα δύο τρίτα των Αμερικανών θεωρούν ότι ο συνασπισμός έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση στο Ιράκ, ενώ ένα 60% περίπου θεωρεί ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους δεν διαθέτει σχέδιο για να αντεπεξέλθει στην ιρακινή κρίση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Washington Post και του ABC που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο συνασπισμός βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση στο Ιράκ και μόνον το 33% θεωρεί ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Το 67% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξέλιξη του θέματος του Ιράκ, ενώ μόνον το 41% εκφράζει την υπερηφάνεια του για ό,τι συμβαίνει, έναντι του 53% τον Μάρτιο του 2003 στην αρχή του πολέμου.

Το 59% θεωρεί ότι ο πρόεδρος Μπους δεν έχει σαφές σχέδιο για το μέλλον του Ιράκ, έναντι του 38% που θεωρεί το αντίθετο.

Το 50% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο με το έργο του αμερικανού προέδρου, έναντι του 48% που δηλώνει ικανοποιημένο. Έναν μήνα πριν αυτά τα ποσοστά ήταν 47% και 51% αντίστοιχα.

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι ο μόνος τομέας της πολιτικής του στον οποίο ο Τζορτζ Μπους θεωρείται επιτυχημένος, με το 58% των ερωτηθέντων να εκφράζει την ικανοποίησή του έναντι 39% που εκφράζεται αρνητικά.